3 februari was voor menig DC‘er een spannende dag. Die avond kozen we namelijk als vereniging weer een nieuw bestuur. Het was een unieke vergadering, aangezien deze hybride was. Door de prachtige techniek was het mogelijk om ook de mensen thuis deel te laten nemen aan de discussies en stemrondes. Na een aantal spannende rondes werd Arco Verschoor gekozen als praeses. Hij is met name verantwoordelijk voor het leiden van formele activiteiten, zoals lezingen en vergaderingen. Vervolgens werd Suzanna den Ouden gekozen als abactis, wat betekent dat zij komend jaar honderden mails zal versturen en druk zal zijn met de administratie van DC. Rianne Roodnat zal zich als fiscus bezig gaan houden met de financiële zaken van de vereniging en Arine Legemaat zal onder andere de commissies vullen en notulen uitwerken. Tot slot werd Antonie de Potter gekozen als assessor, wat betekent dat hij alle DC-leden zal indelen in de kringen en hier ook eerste contactpersoon voor is.

Dit f.t.- bestuur gaat een drukke tijd tegemoet waarbij ze in tientallen vergaderingen nadenken over het jaarthema, lezingen, visie en beleid. En de bestuurskleur natuurlijk, daar wordt al weer hard over gespeculeerd.

Het huidige bestuur koos voor groen en heeft als jaarthema “luisteren en gehoorzamen”. Naar aanleiding daarvan dachten we tijdens lezingen na over onder meer het luisteren naar de Bijbel en het gehoorzamen aan democratisch gezag.

We zijn benieuwd naar de plannen van het f.t.-bestuur!