Sfeerimpressies

William Hoogendoorn, 17 jaar, eerstejaars ICT aan de Haagse Hogeschool

Als aankomend student was ik niet direct op zoek naar een studentenvereniging maar na te zijn gevraagd om op de introductiedag te komen, ben ik – nadat de introductiedag goed bevallen was – meteen aspirant-lid geworden. Ik voelde me eigenlijk al vrij snel thuis en heb tot dusver nog geen moment spijt gehad van de keuze om aspirant-lid te worden. DC heeft voor mij ook een heleboel meerwaarde door naast je studie ook contact te hebben met andere christelijke studenten en daarnaast je te verdiepen in de Bijbel en te bezinnen op allerlei verschillende (maatschappelijk) thema’s. Kom een keer langs en proef de sfeer! Die is namelijk niet in woorden te vatten.

Marieke Petersen, 18 jaar, eerstejaars rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht

Het eerste jaar DC, veel te veel indrukken om in een luttele 100 woorden te beschrijven. Depositum Custodi is een vereniging op zichzelf, met eigen gebruiken, grappen, standaard formaliteiten en een prettig serieuze sfeer. Ik had even nodig om te wennen, maar DC werkt vrij verslavend. Sowieso een avond per week is het weer gezellig samenkomen met mensen, die steeds meer vrienden van je worden. Naast de gezelligheid is het samen nadenken en praten over Bijbelse onderwerpen en de uitleggingen ervan door Calvijn, het vaak aangehaalde ‘studiekarakter van de vereniging’, een verrijking voor mij. DC wordt misschien vaak gezien als een duffe club, maar ik ben trots dat ik van die club deel uit mag maken!

Willem Schipper, 20 jaar, eerstejaars geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

DC is een vereniging waar studenten met een bepaalde christelijke achtergrond lid van kunnen en mogen zijn. Op deze vereniging is studiekarakter het kernwoord wanneer men zich wil onderscheiden van andere verenigingen. Zo zijn er interessante lezingen, goede kringen en toffe ledenvergaderingen. Maar er zijn ook activiteiten waar studentikoziteit de boventoon voert. Hier speelt de Commissie Informele Activiteiten een rol en organiseert prachtige concerten en leuke sport- en spelavonden. Zo zorgt de vereniging voor diversiteit en draagt bij om haar leden een mooie studententijd mee te geven.

Elsemarie Wagenaar, 19 jaar, eerstejaars Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Leiden

Aan het begin van dit jaar heb ik me aangesloten bij de studentenvereniging Depositum Custodi. Daar heb ik echt geen spijt van gekregen, want ik heb er al heel veel leuke mensen ontmoet. De lezingen, kringavonden, weekenden en informele activiteiten vind ik echt heel waardevol. Ik vind het fijn dat ik op deze vereniging de Bijbel en de Institutie kan bestuderen. Verder vind ik het mooi dat je op de vereniging je talenten kunt inzetten op allerlei gebieden, door lid te worden van commissies. En daarnaast is er een hoop gezelligheid, mede dankzij de informele activiteiten die georganiseerd worden. Zonder de vereniging zou mijn studententijd een stuk saaier zijn!