Sfeerimpressies

Mark Achterstraat

Hoe kan een goede God kwaad toestaan? Wat moet ik geloven? En wat is geloven eigenlijk? Deze wezenlijke vragen kunnen je soms tot vermoeiends toe dwarszitten. Antwoorden zijn vaak niet snel gevonden, zeker niet wanneer je alleen op zoek gaat. Wat DC voor mij vooral heel waardevol maakt, is de manier waarop we op DC in een gezellige en open sfeer samen zoeken naar antwoorden op belangrijke  vragen.

In het zoeken van antwoorden gaan we niet een willekeurige richting op , maar we proberen te luisteren naar de antwoorden die door de eeuwen heen gegeven zijn. Anderzijds nemen we de antwoorden niet zondermeer over, maar we proberen ons steeds weer af te vragen of de antwoorden die we horen wel de juiste, Bijbelse antwoorden zijn. Het op deze manier zoeken naar antwoorden verrijkt je enorm. Tegelijkertijd geeft het rust, omdat je echte antwoorden vindt en geen schijnantwoorden.

DC is echter veel meer dan enkel een plek om antwoorden te vinden. Het is tegelijkertijd ook een echte studentenvereniging waar iedereen hartelijk welkom is. Dat betekent gezelligheid, vriendschappen, discussies en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten, zoals weekenden weg en lezingen. Kortom, zit jij met vragen en wil je in een warme en gezellige sfeer op zoek naar antwoorden? Dan is DC the place to be. Welkom!

Marjoke van de Werken

Aan het begin van het studiejaar heb ik de introductiedag van DC bezocht. De gezelligheid, leuke gesprekken en studentikoziteit bevielen me erg goed en de serieuze aspecten van de vereniging leken me boeiend en daarom heb ik me aangemeld als aspirant-lid. Op mijn studie mis ik soms gesprekken en discussies met christelijke studenten en daarom komt DC me goed van pas. Op de leuke kringavonden, lezingen, weekenden, borrels na de lezing en informele activiteiten (zoals een avond vrijwilligerswerk, het bijwonen van een concert, een muziekavond, en nog veel meer) spreek ik met andere leden en daardoor krijg ik nieuwe energie om als christen in een niet-christelijke omgeving te studeren. Ook is het fijn om theologische of andere serieuze werken te lezen, daarvan te leren en met elkaar daarover te praten en te discussiëren. Kortom, Depositum Custodi is een vereniging die zeker een meerwaarde heeft!

Heidi van de Bruinhorst

‘Pas in het vierde jaar van mijn studie ben ik lid geworden van DC. Hoe meer ik de tijd vóór en ná mijn aanmelding vergelijk, hoe meer ik de meerwaarde van een studentenvereniging inzie. Als student ontwikkel je je vaak in één vakgebied. Het is echter heel waardevol om je daarnaast in verenigingsverband ook te verdiepen in theologische en maatschappelijke onderwerpen, zodat je je blik op allerlei terreinen verbreedt. Vooral de kringavonden en lezingen dragen daar aan bij. Daarnaast biedt DC ook veel vriendschappen: juist door de gesprekken die op kringavonden gevoerd worden, leer je mensen snel goed kennen. En uiteraard zijn de informele activiteiten daarbij ook niet onbelangrijk. Kortom, DC is voor mij echt een geweldig mooie aanvulling op mijn studentenleven!’

Andries van Hattem

Afgelopen september ben ik aspirant-lid geworden van DC. Nadat ik vorig jaar enkele keren op een lezing ben wezen kijken en de introductiedag bezocht had, beviel het idee om lid te worden van deze groep mensen me. Op DC maak je kennis met christelijke medestudenten van allerlei studierichtingen. Op gezellig, leerzame en goede kringavonden praat en discussieer je heel wat af over bijvoorbeeld Calvijn of Pascal. Voorafgaand aan de kringen word je geacht de nodige literatuur te lezen, maar de tijd die je daar insteekt, verdien je dubbel en dwars terug. Verder zijn er nog talloze leuke activiteiten: een strandwandeling, lezingen, weekenden weg…

Jan Peter Sinke

Ik zit inmiddels bijna een halfjaar op DC en heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Het was voor mij wel even wennen, want DC is een vereniging met een geheel eigen karakter, dus eigen tradities en formaliteiten. Ik voelde me echter al snel thuis op de vereniging en heb er diverse vriendschappen gesloten. Ik zie elke keer weer uit naar een nieuwe DC-avond omdat deze avonden garant staan voor gezelligheid en interessante gesprekken en mij daardoor heel veel positieve energie geven. Het is vooral fijn om samen met andere studenten uit de gereformeerde gezindte na te denken over God en zijn Woord en allerlei maatschappelijke thema’s die aan het geloof verwant zijn. DC maakt mijn studentenleven dan ook compleet!