Sfeerimpressies

Tjeerd Visser

Als student komt er veel op je af. Het is niet altijd makkelijk om als christen te studeren in een grotendeels niet-christelijke omgeving. Mijn lidmaatschap van DC helpt mij hiermee om te gaan. We verdiepen ons in zowel theologische als maatschappelijke thema’s. Er wordt heel wat af gediscussieerd, daarbij gaan we moeilijke vragen ook niet uit de weg.

De activiteiten van DC bestaan uit de studiekringen, lezingen en symposia. Verder zijn er regelmatig leuke informele activiteiten als de DC-vakantie, een debatavond en een volleybaltoernooi. Tijdens alle activiteiten staan ook vriendschap en gezelligheid hoog in het vaandel. Lid zijn van DC vraagt soms wat energie, maar mijn ervaring is dat je er zeker meer voor terug krijgt. Kortom, ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze voor DC!

Mark Achterstraat

Hoe kan een goede God kwaad toestaan? Wat moet ik geloven? En wat is geloven eigenlijk? Deze wezenlijke vragen kunnen je soms tot vermoeiends toe dwarszitten. Antwoorden zijn vaak niet snel gevonden, zeker niet wanneer je alleen op zoek gaat. Wat DC voor mij vooral heel waardevol maakt, is de manier waarop we op DC in een gezellige en open sfeer samen zoeken naar antwoorden op belangrijke  vragen.

In het zoeken van antwoorden gaan we niet een willekeurige richting op , maar we proberen te luisteren naar de antwoorden die door de eeuwen heen gegeven zijn. Anderzijds nemen we de antwoorden niet zondermeer over, maar we proberen ons steeds weer af te vragen of de antwoorden die we horen wel de juiste, Bijbelse antwoorden zijn. Het op deze manier zoeken naar antwoorden verrijkt je enorm. Tegelijkertijd geeft het rust, omdat je echte antwoorden vindt en geen schijnantwoorden.

DC is echter veel meer dan enkel een plek om antwoorden te vinden. Het is tegelijkertijd ook een echte studentenvereniging waar iedereen hartelijk welkom is. Dat betekent gezelligheid, vriendschappen, discussies en het ondernemen van gezamenlijke activiteiten, zoals weekenden weg en lezingen. Kortom, zit jij met vragen en wil je in een warme en gezellige sfeer op zoek naar antwoorden? Dan is DC the place to be. Welkom!

Jan-Peter Sinke

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze om op DC te gaan. Het was voor mij wel even wennen, want DC is een vereniging met een geheel eigen karakter, dus eigen tradities en formaliteiten. Ik voelde me echter al snel thuis op de vereniging en heb er diverse vriendschappen gesloten. Ik zie elke keer weer uit naar een nieuwe DC-avond omdat deze avonden garant staan voor gezelligheid en interessante gesprekken en mij daardoor heel veel positieve energie geven. Het is vooral fijn om samen met andere studenten uit de gereformeerde gezindte na te denken over God en Zijn Woord en allerlei maatschappelijke thema’s die aan het geloof verwant zijn. DC maakt mijn studentenleven dan ook compleet!