Sfeerimpressies

Daan Kersbergen

Ruim een half jaar geleden ben ik begonnen aan mijn studie. Hier gaat een tijd van veel keuzes maken aan vooraf. Een belangrijke keuze is onder andere de keuze voor een studentenvereniging. Ik had me, als oudste uit een gezin waar nog niemand gestudeerd heeft, nooit echt verdiept in studentenverenigingen. Omdat dit vanzelf wel een issue wordt, is het verstandig hier op tijd over na te denken als je gaat studeren!

In mijn examenjaar ben ik me gaan verdiepen in de grote keuze aan studentenverenigingen. Ik heb niet zo lang getwijfeld: de open dag van DC was eigenlijk voldoende om mijn keuze te maken. Ik was snel enthousiast over de combinatie tussen enerzijds de verdieping, bijvoorbeeld door het lezen van de Institutie, en anderzijds de vriendschap en gezelligheid. Lid zijn van DC kost je soms wat tijd, maar het is de investering meer dan waard! Verbinding met studiegenoten is enorm belangrijk tijdens je studententijd. Alleen met hen kun je écht ervaringen delen met wat je meemaakt. Goede gesprekken ontstaan dan vanzelf!

DC heeft als fundament Gods altijd gezaghebbende Woord, de Bijbel. Dit zorgt voor een rotsvast fundament, juist datgene wat zo belangrijk is in een niet-christelijke studeeromgeving, waar soms talloze vragen en onzekerheden op je afkomen. Op DC stellen we vragen eerlijk, ook met betrekking tot wat we lezen. Dit geeft de vereniging een open karakter en dat is juist wat ik zo waardeer aan DC.

Ik hoop dat je enthousiast bent geworden! Kom in ieder geval naar de open dag om de sfeer écht te proeven en dan zie ik je hopelijk snel!

Judith Bravenboer

Al na een van de eerste avonden van DC die ik bezocht, verzuchtte ik dat ik de keuze om lid te worden eerder had moeten maken, en niet pas na drie jaar studeren. Met een dergelijke verzuchting draai je de geschiedenis niet terug, maar kun je wel proberen te voorkomen dat dit anderen overkomt. DC is namelijk een uiterst waardevolle aanvulling op de toch al zo mooie studententijd.

Door de vele formele en informele activiteiten, de kleinschaliger kringen en gezamenlijke avonden en activiteiten leer je je verenigingsgenoten snel en goed kennen. De basis hiervan is respect voor elkaar, voor andermans keuzes en opvattingen, maar tegelijkertijd is er geen schroom de dingen te benoemen en te bevragen. Deze open sfeer levert mooie gesprekken op en biedt ruimte voor een hoop gezelligheid.

Daarnaast wordt op DC kritisch en open nagedacht over een breed scala aan onderwerpen, van persoonlijk-religieuze tot maatschappelijk-sociale. Hierdoor word je niet alleen gestimuleerd na te denken over zaken waar je interesse misschien in eerste instantie niet ligt, maar leg je ook met elkaar een fundament waarop iedereen zijn of haar eigen mening kan vormen en ga je samen op zoek naar antwoorden op prangende vragen. DC kan daarom met recht een ‘vereniging’ worden genoemd, die bovendien in veel opzichten van toegevoegde waarde is.

Laurens Kleijbeuker

Het is erg toevallig dat ik op DC ben gekomen, aangezien ik geen familie of vrienden op de vereniging had zitten. Maar vanaf de eerste dag had ik geen spijt van mijn keuze. Vanaf het eerste moment was er een gezellige sfeer op de vereniging en gingen veel leden een gesprek met me aan. Het is fijn om met medechristenen over bepaalde politieke en wetenschappelijke kwesties te praten waar op mijn eigen studie anders over gedacht wordt. Aan de bijzondere gewoontes van de vereniging was ik snel gewend.

Bij DC heb je zowel activiteiten voor de hele vereniging als voor een klein groepje. In Utrecht worden er voor alle leden interessante lezingen gehouden, maar ook informele activiteiten zoals een sportavond, muziekavond en nog veel meer! Bij een kring trek je steeds met hetzelfde groepje op, wat ervoor kan zorgen dat je nieuwe vriendschappen krijgt. De hoogtepunten van mijn DC-tijd zijn dan ook de kringweekenden, waar je elkaar echt leert kennen. DC zorgt voor de mooiste tijd uit mijn leven!

Rianne Roodnat

Bij Depositum Custodi (DC) wordt er gezocht naar de kern.. naar hoe je nou echt moet leven met God en tussen je medestudenten. Wat mij aansprak en nog steeds is de combi tussen geloof en vriendschap, waarbij je met allemaal mensen echt kritisch op zoek gaat naar antwoorden en praktische wijsheid. Het leuke van DC is dat het een hechte vereniging is waarbij iedereen elkaar goed kent. Het voelt een beetje als een heel diverse, interessante en gezellige familie waar iedereen welkom is. Als student heb je veel te doen, veel te kiezen en oneindig veel mogelijkheden… maar zo’n kans als DC: met zoveel waardevolle, opbouwende en inspirerende momenten moet je niet laten schieten ;) Het DC-leven bestaat uit lezingen, kringavonden, informele activiteiten (weekenden, sportavond, concert, Utrecht by night, etc.) en ledenvergaderingen waar flink gediscussieerd wordt over moties ;) Maar DC is meer dan dat .. kom het zien! Welkom!