SFEERIMPRESSIES

Ben je benieuwd wat DC voor haar leden betekent? Bekijk dan de video, lees enkele persoonlijke ervaringen en bekijk DC door de ogen van DC’ers.

Ben je benieuwd wat DC voor haar leden betekent? Bekijk dan de video, lees enkele persoonlijke ervaringen en bekijk DC door de ogen van DC’ers.

WELKE ACTIVITEITEN ORGANISEERT DC?

Bekijk de video en maak kennis met de vereniging!

WELKE ACTIVITEITEN ORGANISEERT DC?

Bekijk de video en maak kennis met de vereniging!

Anna-Colène Casteleijn (Tweedejaars)

Hoi hoi, mijn naam is Anna-Colène, student Social Work aan de CHE. Afgelopen jaar ben ik op Depositum Custodi gekomen, in korte tijd veel mensen mogen leren kennen en al een geweldig half jaar gehad. DC is voor mij een oase in de wereld. Een plek waar je kennis vergaart en waar je samen christen bent. Daarnaast maakt de gezellige, open, betrokken sfeer DC DC. Van de kerk tot de ijsbaan, we doen van alles. Ben jij student en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij een studentenvereniging? Dan ben je bij DC op de juiste plek! Wie weet zie ik je volgend jaar!

Koen Achterstraat (tweedejaars)

Ik had niet verwacht dat ik dit verhaaltje zou schrijven. Tot een paar uur voor de aanmelddeadline twijfelde ik of me zou aanmelden. Op de valreep heb ik dat toch gedaan, aangemoedigd door goede verhalen. Met weinig verwachting ben ik dan ook naar de eerste bijeenkomsten van Depositum Custodi gegaan.

Het zal je zeker niet verrassen dat mijn visie drastisch is veranderd. De vereniging heeft naar mijn mening een fantastische mix van lezingen, (sportieve) activiteiten en kringen. Vooral deze laatste ontmoetingen waardeer ik enorm: het samen nadenken in een groepje van 6-8 studenten over Bijbelse en actuele thema’s helpt me mijn eigen visie te vormen en onder woorden te brengen. Dit zorgt er ook voor dat ik in mijn studie mijn standpunten kan onderbouwen. Ook heeft DC relatief weinig verplichte activiteiten. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel tijd je in de vereniging wilt steken, waardoor het altijd past in de situatie waar je in zit.

Misschien denk je: logisch dat deze sfeerimpressie erg positief is, anders was die niet op de website gekomen. In dat geval zou ik je willen uitnodigen een keer te komen kijken bij een open lezing of de introductiedag, dan kun je eventueel mijn ongelijk bewijzen.

Susanna verburg (tweedejaars)

Elke avond schrijf ik voor mezelf wat puntjes van dankbaarheid op. Dat is voor deze sfeerimpressie misschien totaal irrelevant, ware het niet dat ik Depositum Custodi sinds een tijdje regelmatig noem. De eerste keer was toen ik de introductiedag bezocht. Ik was dankbaar voor de gastvrijheid, openheid en gezelligheid op de vereniging. Ik studeerde al een jaar in een seculiere omgeving. De vereniging voelde die dag als een nieuw thuis, hoewel ik de meeste van de leden nog helemaal niet kende. En het wérd een nieuw thuis. In mijn dankbaarheidspuntjes komt de vereniging steeds weer terug. Soms ben ik dankbaar voor de interessante of persoonlijke gesprekken, zomaar tijdens een maaltijd of onder het genot van een borrel. Soms ben ik simpelweg dankbaar voor al die studenten die bij elkaar willen komen, om met elkaar te zingen en er voor elkaar te zijn. Soms ben ik dankbaar voor de kringen waar ik aan deelneem, waar ik niet alleen heel veel leer, maar waar ook de mooiste vriendschappen ontstaan. Kortom, DC is een bron van dankbaarheid. Een plaats om thuis te komen en weer uit te vliegen. Het is een plaats om vragen te stellen én antwoorden te krijgen. En een plaats om gewoon te genieten van je studententijd! 

Anna De haan (tweedejaars)

Samen met een vriendin was mijn eerste kennismaking met Depositum Custodi op een open avond. Het was een impulsief besluit om even te gaan kijken en twee dagen van tevoren hebben wij ons opgegeven voor deze open avond. De studentenvereniging was voor mij helemaal onbekend maar ik wilde toch een kijkje nemen. Dezelfde avond werden we open ontvangen door verschillende DC-leden. Iedereen was heel belangstellend, vriendelijk en we werden gelijk opgenomen in een groep. Ik heb mijzelf geen moment alleen gevoeld en voelde mij heel welkom. Tijdens de introductiedag ervaarde ik dezelfde sfeer en heb ik mijzelf aangemeld als aspirant-lid. Ik kwam terecht in een fijn mentorgezin dat mij wegwijs maakte op DC. Eén van de fijnste dingen op DC is dat iedereen warm wordt ontvangen. Ook is er ruimte voor verdieping in het geloof. Dat ervaar ik als heel waardevol. Samen rondom Gods Woord, de grondslag en andere aspecten van het geloof. Dit is voor mij als een houvast in de ‘wereld’ waarin we verkeren. Zo blijf ik als christelijke student met beide benen aan de grond staan. Kom gerust langs op de introductiedag en ervaar dezelfde sfeer als ik!

Edward van den brink (tweedejaars)

Toen ik twee jaar geleden begon met studeren trok een studentenvereniging mij niet aan; ik voelde me niet echt een student en vond het wel fijn om veel vrije tijd te hebben. Enkele vrienden van mij gingen wel op DC en deelden hun ervaringen vaak in de vriendengroep. Deze ervaringen maakten mij erg nieuwsgierig en ook wel een beetje jaloers. Ik besloot naar de introductiedag te gaan en heb me aan het einde van de dag aangemeld als lid. Mijn belangrijkste bezwaar was dat je bij het aanmelden als aspirant-lid nog geen echt lid van DC bent, maar dit is totaal niet het geval! Iedereen wordt verwelkomd bij alle activiteiten en dankzij onder andere een fijn mentorgezin en gezellige kringen is de integratie erg soepel. Naast al het informele contact is er ook veel ruimte voor verdieping en serieuze gesprekken over geloof. Iedereen is erg geïnteresseerd en daar vloeien dan ook goede gesprekken uit voort. Ik ben superblij met mijn keuze om lid te worden en raad iedereen aan om een kijkje te komen nemen bij de introductiedag of een andere open activiteit!

Teun van Asselt (derdejaars)

In het eerste jaar van mijn studie had ik me niet bij een studentenvereniging aangemeld. Ik had er geen behoefte aan, ging liever elke avond sporten. Mijn zus was daarentegen bij DC gegaan en kwam elke keer weer met positieve verhalen thuis. Omdat ze zo enthousiast was, besloot ik toen maar mee te gaan naar een open avond, waar ik het al snel naar mijn zin had. Dat was eigenlijk het moment dat ik besloten heb om me aan te melden voor DC. Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik op mijn plekje terecht gekomen ben. Het mentorgezin waar ik deel van uitmaak(te), de kringen waar ik aan meedoe, de mensen met wie ik een praatje maak en alle goede gesprekken bevestigen elke keer weer dat ik de goede keuze heb gemaakt. De sfeer, de activiteiten, de verdieping en al het contact maken DC voor mij wat ik ervan gehoopt had. Meld je daarom zeker aan als je ook naar zoiets op zoek bent! 

Esther van Leijenhorst (derdejaars)

Mijn eerste echte kennismaking met DC was op de introductiedag, net voor het begin van het  nieuwe studiejaar. Ik had helemaal niet de intentie om op deze studentenvereniging te gaan, maar na die dag heb ik me toch aangemeld. De belangrijkste reden was dat ik de sfeer erg fijn vond. Enerzijds is er veel ruimte voor gezelligheid en leuke activiteiten, maar er is ook serieuze aandacht op de momenten dat dit nodig was. Dit heb ik op eigenlijk elke activiteit van DC gemerkt het afgelopen jaar. Ik ben ongeveer één avond per week bezig met DC, wat voor mij heel goed naast mijn studie kan. Hoeveel tijd je in de vereniging steekt kun je deels zelf reguleren, onder andere omdat niet alle activiteiten verplicht zijn. Dit neemt uiteraard niet weg dat ze zeker allemaal de moeite waard om aan deel te nemen. Ik zie jullie graag op de introductiedag! Kortom, DC is een serieuze en gezellige vereniging waarvan ik het lidmaatschap iedereen dan ook van harte kan aanbevelen.

Gert Hakkenberg (derdejaars)

De keuze voor Depositum Custodi maak je snel. Via humor en gezelligheid duiken DC’ers de diepte in: hoe zit het met geloof en wetenschap? Hoe ga ik als christen om met mijn medestudenten? Wat zegt de Bijbel? Het mooie is dat er op deze vragen niet direct een antwoord wordt verwacht. Als DC’er kun je al je onzekerheden op tafel leggen, zonder dat erover geoordeeld wordt. Jezelf zijn mag dan ook op iedere manier: op DC heet iedereen je welkom, het maakt niet uit wie je bent. Kortom, DC is een oase in je woelige studentenleven: je kunt ontspannen, maar ook krachten opdoen voor alle aspecten van het leven. 

Helene Nieuwenhuis (derdejaars)

Depositum Custodi is een studentenvereniging waarbij ik me binnen de kortste keren echt thuisvoelde. Dit kwam ook door mijn mentorouders, die me hielpen mijn weg te vinden op DC. Het is de plek waarbij verdieping, bezinning en gezelligheid bij elkaar komen. DC heeft een fijne open sfeer, iedereen mag er zijn en dat waardeer ik heel erg. Daarnaast is DC echt een verrijking van je studententijd: de waardevolle ontmoetingen, gezellige maaltijden, fijne kringen, mooie persoonlijke gesprekken ook over wat ons als christen drijft, lezingen waarbij je je verdiept in waardevolle en interessante onderwerpen. En dat is nog lang niet alles. Dus hoop jij volgend jaar te gaan studeren of ben jij al aan het studeren en mis je iets aan je studentenleven? Dan ben je hier aan het goede adres. Kom eens langs op een lezing of op de introductiedag!

ANNET NUGTEREN (vierdEJAARS)

Aan het einde van mijn eerste studiejaar besloot ik lid te willen worden van een studentenvereniging. Gedurende het jaar werd ik soms geconfronteerd met lastige situaties en was ik het contact met christelijke leeftijdsgenoten best gaan missen. Zo kwam ik op de introductiedag van DC terecht. Ik voelde me gelijk thuis, een gevoel wat me niet in de steek heeft gelaten tijdens mijn eerste halfjaar als aspirant-lid. Wat mij betreft is dat één van de mooiste dingen aan deze vereniging: de prettige sfeer, waarin iedereen warm wordt onthaald. Hierdoor is het mogelijk om op een open manier met elkaar na te denken over diepgaande vragen en dilemma’s. Dit draagt eraan bij dat ik als christelijke student steviger in mijn schoenen sta. Kortom, ik ben heel blij lid te zijn van DC, en raad het iedereen aan een kijkje te komen nemen!

BRAM GEELHOED (vierDEJAARS)

Met je studie bereid je je voor op het werk dat je later hoopt te doen. Je studententijd is echter ook bij uitstek een tijd om met medestudenten in contact te komen en na te denken over andere zaken die ertoe doen: actuele kwesties, vraagstukken waar je als christelijke student tegenaan loopt en andere onderwerpen betreffende het christelijk geloof. Depositum Custodi biedt juist die mogelijkheid en maakt daarmee de studententijd compleet. Bij deze studentenvereniging kun je aan deze bezinning en verdieping invulling geven door onder andere het deelnemen aan kringen en het bijwonen van lezingen en symposia. Dit geeft DC een kenmerkend studiekarakter. Dit betekent ook dat je literatuur moet bestuderen, maar je leert er veel van en het is de tijd meer dan waard. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor informeel contact. Bij DC ontmoet je leuke medestudenten en er hangt een gezellige sfeer, waardoor je je snel thuis zult voelen. Kortom, DC is een serieuze en gezellige vereniging waarvan ik het lidmaatschap iedereen dan ook van harte kan aanbevelen.

HERMEN VAN GELDER (viERDEJAARS)

Vanaf de introductiedag voelde ik me meteen al thuis op DC. Onze vereniging heeft, zo als u wellicht weet, geen ontgroening, maar dat heeft mijn integratie geen strobreed in de weg gelegd. Door de andere leden word je vanaf het begin bij alle activiteiten betrokken. Je zult de vereniging dan ook gauw jouw vereniging gaan noemen. Welkom dus bij ook jouw vereniging! Er zijn veel verschillende studentenverenigingen. Toch denk ik dat DC zeker een meerwaarde heeft. Elke activiteit, zowel formeel als informeel, gaat uit van dezelfde grondslag: Gods Woord. Het studiekarakter van onze vereniging vond ik zelf eerst wat intimiderend, maar dit bleek helemaal niet nodig. Samen nadenken, schrijven en spreken over de belangrijkste zaken komen haast als vanzelf en vind ik ook onmisbaar om als christen mijn positie in een seculiere wereld te bepalen. Het vormen van vriendschappen is een hoofdpilaar van onze vereniging, en is dan ook door alle activiteiten heen verweven. Tot ziens!  

Teun van Asselt (derdejaars)

In het eerste jaar van mijn studie had ik me niet bij een studentenvereniging aangemeld. Ik had er geen behoefte aan, ging liever elke avond sporten. Mijn zus was daarentegen bij DC gegaan en kwam elke keer weer met positieve verhalen thuis. Omdat ze zo enthousiast was, besloot ik toen maar mee te gaan naar een open avond, waar ik het al snel naar mijn zin had. Dat was eigenlijk het moment dat ik besloten heb om me aan te melden voor DC. Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik op mijn plekje terecht gekomen ben. Het mentorgezin waar ik deel van uitmaak(te), de kringen waar ik aan meedoe, de mensen met wie ik een praatje maak en alle goede gesprekken bevestigen elke keer weer dat ik de goede keuze heb gemaakt. De sfeer, de activiteiten, de verdieping en al het contact maken DC voor mij wat ik ervan gehoopt had. Meld je daarom zeker aan als je ook naar zoiets op zoek bent! 

Esther van Leijenhorst (derdejaars)

Mijn eerste echte kennismaking met DC was op de introductiedag, net voor het begin van het  nieuwe studiejaar. Ik had helemaal niet de intentie om op deze studentenvereniging te gaan, maar na die dag heb ik me toch aangemeld. De belangrijkste reden was dat ik de sfeer erg fijn vond. Enerzijds is er veel ruimte voor gezelligheid en leuke activiteiten, maar er is ook serieuze aandacht op de momenten dat dit nodig was. Dit heb ik op eigenlijk elke activiteit van DC gemerkt het afgelopen jaar. Ik ben ongeveer één avond per week bezig met DC, wat voor mij heel goed naast mijn studie kan. Hoeveel tijd je in de vereniging steekt kun je deels zelf reguleren, onder andere omdat niet alle activiteiten verplicht zijn. Dit neemt uiteraard niet weg dat ze zeker allemaal de moeite waard om aan deel te nemen. Ik zie jullie graag op de introductiedag! Kortom, DC is een serieuze en gezellige vereniging waarvan ik het lidmaatschap iedereen dan ook van harte kan aanbevelen.

Gert Hakkenberg (derdejaars)

De keuze voor Depositum Custodi maak je snel. Via humor en gezelligheid duiken DC’ers de diepte in: hoe zit het met geloof en wetenschap? Hoe ga ik als christen om met mijn medestudenten? Wat zegt de Bijbel? Het mooie is dat er op deze vragen niet direct een antwoord wordt verwacht. Als DC’er kun je al je onzekerheden op tafel leggen, zonder dat erover geoordeeld wordt. Jezelf zijn mag dan ook op iedere manier: op DC heet iedereen je welkom, het maakt niet uit wie je bent. Kortom, DC is een oase in je woelige studentenleven: je kunt ontspannen, maar ook krachten opdoen voor alle aspecten van het leven. 

Helene Nieuwenhuis (derdejaars)

Depositum Custodi is een studentenvereniging waarbij ik me binnen de kortste keren echt thuisvoelde. Dit kwam ook door mijn mentorouders, die me hielpen mijn weg te vinden op DC. Het is de plek waarbij verdieping, bezinning en gezelligheid bij elkaar komen. DC heeft een fijne open sfeer, iedereen mag er zijn en dat waardeer ik heel erg. Daarnaast is DC echt een verrijking van je studententijd: de waardevolle ontmoetingen, gezellige maaltijden, fijne kringen, mooie persoonlijke gesprekken ook over wat ons als christen drijft, lezingen waarbij je je verdiept in waardevolle en interessante onderwerpen. En dat is nog lang niet alles. Dus hoop jij volgend jaar te gaan studeren of ben jij al aan het studeren en mis je iets aan je studentenleven? Dan ben je hier aan het goede adres. Kom eens langs op een lezing of op de introductiedag!

ANNET NUGTEREN (viERDEJAARS)

Aan het einde van mijn eerste studiejaar besloot ik lid te willen worden van een studentenvereniging. Gedurende het jaar werd ik soms geconfronteerd met lastige situaties en was ik het contact met christelijke leeftijdsgenoten best gaan missen. Zo kwam ik op de introductiedag van DC terecht. Ik voelde me gelijk thuis, een gevoel wat me niet in de steek heeft gelaten tijdens mijn eerste halfjaar als aspirant-lid. Wat mij betreft is dat één van de mooiste dingen aan deze vereniging: de prettige sfeer, waarin iedereen warm wordt onthaald. Hierdoor is het mogelijk om op een open manier met elkaar na te denken over diepgaande vragen en dilemma’s. Dit draagt eraan bij dat ik als christelijke student steviger in mijn schoenen sta. Kortom, ik ben heel blij lid te zijn van DC, en raad het iedereen aan een kijkje te komen nemen!

BRAM GEELHOED (viERDEJAARS)

Met je studie bereid je je voor op het werk dat je later hoopt te doen. Je studententijd is echter ook bij uitstek een tijd om met medestudenten in contact te komen en na te denken over andere zaken die ertoe doen: actuele kwesties, vraagstukken waar je als christelijke student tegenaan loopt en andere onderwerpen betreffende het christelijk geloof. Depositum Custodi biedt juist die mogelijkheid en maakt daarmee de studententijd compleet. Bij deze studentenvereniging kun je aan deze bezinning en verdieping invulling geven door onder andere het deelnemen aan kringen en het bijwonen van lezingen en symposia. Dit geeft DC een kenmerkend studiekarakter. Dit betekent ook dat je literatuur moet bestuderen, maar je leert er veel van en het is de tijd meer dan waard. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor informeel contact. Bij DC ontmoet je leuke medestudenten en er hangt een gezellige sfeer, waardoor je je snel thuis zult voelen. Kortom, DC is een serieuze en gezellige vereniging waarvan ik het lidmaatschap iedereen dan ook van harte kan aanbevelen.

HERMEN VAN GELDER (viERDEJAARS)

Vanaf de introductiedag voelde ik me meteen al thuis op DC. Onze vereniging heeft, zo als u wellicht weet, geen ontgroening, maar dat heeft mijn integratie geen strobreed in de weg gelegd. Door de andere leden word je vanaf het begin bij alle activiteiten betrokken. Je zult de vereniging dan ook gauw jouw vereniging gaan noemen. Welkom dus bij ook jouw vereniging! Er zijn veel verschillende studentenverenigingen. Toch denk ik dat DC zeker een meerwaarde heeft. Elke activiteit, zowel formeel als informeel, gaat uit van dezelfde grondslag: Gods Woord. Het studiekarakter van onze vereniging vond ik zelf eerst wat intimiderend, maar dit bleek helemaal niet nodig. Samen nadenken, schrijven en spreken over de belangrijkste zaken komen haast als vanzelf en vind ik ook onmisbaar om als christen mijn positie in een seculiere wereld te bepalen. Het vormen van vriendschappen is een hoofdpilaar van onze vereniging, en is dan ook door alle activiteiten heen verweven. Tot ziens!