SFEERIMPRESSIES

Ben je benieuwd wat DC voor haar leden betekent? Bekijk dan de video, lees enkele persoonlijke ervaringen en bekijk DC door de ogen van DC’ers.

Ben je benieuwd wat DC voor haar leden betekent? Bekijk dan de video, lees enkele persoonlijke ervaringen en bekijk DC door de ogen van DC’ers.

WELKE ACTIVITEITEN ORGANISEERT DC?

Bekijk de video en maak kennis met de vereniging!

WELKE ACTIVITEITEN ORGANISEERT DC?

Bekijk de video en maak kennis met de vereniging!

Maryrose van Ginkel (Eerstejaars)

Toen een vriendin die ik had aangemoedigd om op DC te gaan steeds terugkwam met goede verhalen, vroeg ik me ineens ernstig af waarom ik zelf eigenlijk niet op DC was gegaan. Enkele uren voor de deadline heb ik me daarom nog gauw aangemeld. Ik kan je vertellen dat ik daar vervolgens geen moment spijt van heb gehad. De goede verhalen bleken helemaal te kloppen! De sfeer op DC is er dan ook echt een om te koesteren. Ik vind het bijzonder hoe zo’n grote groep mensen zo’n persoonlijke en samenbindende sfeer weet te creëren. Die warmte is een prachtige bedding voor de rijke inhoud die met elkaar besproken, bevraagd, beluisterd en bezongen wordt. Welkom!

Bart van Dijk (Eerstejaars)

DC was voor mij misschien wel de grootste verrassing van mijn eerste studiejaar. Toen ik halverwege de introductiedag de kerk binnen kwam vallen had ik geen idee wat DC me zou gaan brengen. Uiteindelijk besloot ik me aan te melden en dat was een beslissing waarvan ik (het zal je niet verbazen) geen spijt heb gehad.

Als je afscheid neemt van de middelbare school verlies je gedeeltelijk een christelijke omgeving. DC voelde voor mij een beetje als opvulling van dat ‘verlies’. Van een goed één-op-één gesprek tot meedoen aan een spelactiviteit op het verenigingsweekend: voordat je het in de gaten hebt is DC een plek waar je jezelf thuis voelt. En dat is belangrijk, want in die fijne en vertrouwde omgeving sluit je vriendschappen en kan je jezelf samen met andere DC’ers verdiepen in Gods Woord en waardevolle onderwerpen. Als dat is iets wat je aanspreekt kan ik je niks anders aanbevelen dan is te komen kijken. Ik hoop je snel te zien bij één van de activiteiten van DC!

Hannah Bezemer (Eerstejaars)

Hee, wat leuk dat je op de website van Depositum Custodi kijkt! Voor mij was het al redelijk vroeg helder dat ik lid wilde worden van DC, ik had er al veel over gehoord van familie die ook lid geweest zijn. Wat ik van hen gehoord had? Dat DC een plek is waar je diep nadenkt over de traditie waar we in staan. Een plek om met elkaar hierover te spreken, soms te botsen met andere standpunten, op een manier die je andere perspectieven doet zien. Een plek waar je rust vindt in je soms hectische studententijd, waar je handvaten krijgt om Christen te zijn en dat uit te dragen in je leven. Ook een plek waar je vrienden maakt voor het leven.
En zo heb ik het ook ervaren. Ik kwam binnen bij de vereniging, kende een paar mensen, maar ik voelde me opgenomen in de vereniging. De kringen maken dat je een aantal mensen goed leert kennen terwijl je op andere activiteiten juist steeds meer anderen spreekt. 
Al met al ben ik er de afgelopen maanden van overtuigd dat de verhalen die ik gehoord heb, waar zijn. DC is een plaats waar je veel leert, over jezelf, de Bijbel, de reformatorische traditie maar juist ook daarbuiten, en die je vormt. Zeker in mijn studententijd is dit iets wat belangrijk voor mij is. Als dat voor jou ook geldt, nodig ik je graag uit om een keertje te komen kijken!

Harmen-Jan Kloosterman (Eerstejaars)

Voordat ik me aangemeld had voor DC, heb ik best even getwijfeld of het wel de juiste plek voor mij was. Ik ben daarna echter vanaf de eerste momenten volledig overtuigd geraakt. Dat komt vooral door alle mensen die er rondlopen. Al je verenigingsgenoten staan open voor gesprek en contact. Dat is echt de basis van DC, en dat is waardoor ik, en jij vast ook, snel een thuis vond op de vereniging. Op die manier heb je goede en waardevolle gesprekken over de inhoud in kleiner gezelschap tijdens kringen of rondom de lezingen. Je combineert die inhoud dus met een stuk verwerking, en er is alle ruimte voor eigen vragen. Dat waardeer ik enorm. Het contact is er zeker ook veel op informele manieren. Eten met elkaar, sporten, weekenden weg, het hoort er allemaal bij. Kom gerust een keer kijken, dan kun je de sfeer die DC kenmerkt zelf ook ervaren.

Anna-Colène Casteleijn (Tweedejaars)

Hoi hoi, mijn naam is Anna-Colène, student Social Work aan de CHE. Afgelopen jaar ben ik op Depositum Custodi gekomen, in korte tijd veel mensen mogen leren kennen en al een geweldig half jaar gehad. DC is voor mij een oase in de wereld. Een plek waar je kennis vergaart en waar je samen christen bent. Daarnaast maakt de gezellige, open, betrokken sfeer DC DC. Van de kerk tot de ijsbaan, we doen van alles. Ben jij student en lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij een studentenvereniging? Dan ben je bij DC op de juiste plek! Wie weet zie ik je volgend jaar!

Koen Achterstraat (tweedejaars)

Ik had niet verwacht dat ik dit verhaaltje zou schrijven. Tot een paar uur voor de aanmelddeadline twijfelde ik of me zou aanmelden. Op de valreep heb ik dat toch gedaan, aangemoedigd door goede verhalen. Met weinig verwachting ben ik dan ook naar de eerste bijeenkomsten van Depositum Custodi gegaan.

Het zal je zeker niet verrassen dat mijn visie drastisch is veranderd. De vereniging heeft naar mijn mening een fantastische mix van lezingen, (sportieve) activiteiten en kringen. Vooral deze laatste ontmoetingen waardeer ik enorm: het samen nadenken in een groepje van 6-8 studenten over Bijbelse en actuele thema’s helpt me mijn eigen visie te vormen en onder woorden te brengen. Dit zorgt er ook voor dat ik in mijn studie mijn standpunten kan onderbouwen. Ook heeft DC relatief weinig verplichte activiteiten. Je kunt dus zelf kiezen hoeveel tijd je in de vereniging wilt steken, waardoor het altijd past in de situatie waar je in zit.

Misschien denk je: logisch dat deze sfeerimpressie erg positief is, anders was die niet op de website gekomen. In dat geval zou ik je willen uitnodigen een keer te komen kijken bij een open lezing of de introductiedag, dan kun je eventueel mijn ongelijk bewijzen.

Susanna verburg (tweedejaars)

Elke avond schrijf ik voor mezelf wat puntjes van dankbaarheid op. Dat is voor deze sfeerimpressie misschien totaal irrelevant, ware het niet dat ik Depositum Custodi sinds een tijdje regelmatig noem. De eerste keer was toen ik de introductiedag bezocht. Ik was dankbaar voor de gastvrijheid, openheid en gezelligheid op de vereniging. Ik studeerde al een jaar in een seculiere omgeving. De vereniging voelde die dag als een nieuw thuis, hoewel ik de meeste van de leden nog helemaal niet kende. En het wérd een nieuw thuis. In mijn dankbaarheidspuntjes komt de vereniging steeds weer terug. Soms ben ik dankbaar voor de interessante of persoonlijke gesprekken, zomaar tijdens een maaltijd of onder het genot van een borrel. Soms ben ik simpelweg dankbaar voor al die studenten die bij elkaar willen komen, om met elkaar te zingen en er voor elkaar te zijn. Soms ben ik dankbaar voor de kringen waar ik aan deelneem, waar ik niet alleen heel veel leer, maar waar ook de mooiste vriendschappen ontstaan. Kortom, DC is een bron van dankbaarheid. Een plaats om thuis te komen en weer uit te vliegen. Het is een plaats om vragen te stellen én antwoorden te krijgen. En een plaats om gewoon te genieten van je studententijd! 

Anna De haan (tweedejaars)

Samen met een vriendin was mijn eerste kennismaking met Depositum Custodi op een open avond. Het was een impulsief besluit om even te gaan kijken en twee dagen van tevoren hebben wij ons opgegeven voor deze open avond. De studentenvereniging was voor mij helemaal onbekend maar ik wilde toch een kijkje nemen. Dezelfde avond werden we open ontvangen door verschillende DC-leden. Iedereen was heel belangstellend, vriendelijk en we werden gelijk opgenomen in een groep. Ik heb mijzelf geen moment alleen gevoeld en voelde mij heel welkom. Tijdens de introductiedag ervaarde ik dezelfde sfeer en heb ik mijzelf aangemeld als aspirant-lid. Ik kwam terecht in een fijn mentorgezin dat mij wegwijs maakte op DC. Eén van de fijnste dingen op DC is dat iedereen warm wordt ontvangen. Ook is er ruimte voor verdieping in het geloof. Dat ervaar ik als heel waardevol. Samen rondom Gods Woord, de grondslag en andere aspecten van het geloof. Dit is voor mij als een houvast in de ‘wereld’ waarin we verkeren. Zo blijf ik als christelijke student met beide benen aan de grond staan. Kom gerust langs op de introductiedag en ervaar dezelfde sfeer als ik!

Edward van den brink (tweedejaars)

Toen ik twee jaar geleden begon met studeren trok een studentenvereniging mij niet aan; ik voelde me niet echt een student en vond het wel fijn om veel vrije tijd te hebben. Enkele vrienden van mij gingen wel op DC en deelden hun ervaringen vaak in de vriendengroep. Deze ervaringen maakten mij erg nieuwsgierig en ook wel een beetje jaloers. Ik besloot naar de introductiedag te gaan en heb me aan het einde van de dag aangemeld als lid. Mijn belangrijkste bezwaar was dat je bij het aanmelden als aspirant-lid nog geen echt lid van DC bent, maar dit is totaal niet het geval! Iedereen wordt verwelkomd bij alle activiteiten en dankzij onder andere een fijn mentorgezin en gezellige kringen is de integratie erg soepel. Naast al het informele contact is er ook veel ruimte voor verdieping en serieuze gesprekken over geloof. Iedereen is erg geïnteresseerd en daar vloeien dan ook goede gesprekken uit voort. Ik ben superblij met mijn keuze om lid te worden en raad iedereen aan om een kijkje te komen nemen bij de introductiedag of een andere open activiteit!

Teun van Asselt (derdejaars)

In het eerste jaar van mijn studie had ik me niet bij een studentenvereniging aangemeld. Ik had er geen behoefte aan, ging liever elke avond sporten. Mijn zus was daarentegen bij DC gegaan en kwam elke keer weer met positieve verhalen thuis. Omdat ze zo enthousiast was, besloot ik toen maar mee te gaan naar een open avond, waar ik het al snel naar mijn zin had. Dat was eigenlijk het moment dat ik besloten heb om me aan te melden voor DC. Zonder twijfel kan ik zeggen dat ik op mijn plekje terecht gekomen ben. Het mentorgezin waar ik deel van uitmaak(te), de kringen waar ik aan meedoe, de mensen met wie ik een praatje maak en alle goede gesprekken bevestigen elke keer weer dat ik de goede keuze heb gemaakt. De sfeer, de activiteiten, de verdieping en al het contact maken DC voor mij wat ik ervan gehoopt had. Meld je daarom zeker aan als je ook naar zoiets op zoek bent! 

Esther van Leijenhorst (derdejaars)

Mijn eerste echte kennismaking met DC was op de introductiedag, net voor het begin van het  nieuwe studiejaar. Ik had helemaal niet de intentie om op deze studentenvereniging te gaan, maar na die dag heb ik me toch aangemeld. De belangrijkste reden was dat ik de sfeer erg fijn vond. Enerzijds is er veel ruimte voor gezelligheid en leuke activiteiten, maar er is ook serieuze aandacht op de momenten dat dit nodig was. Dit heb ik op eigenlijk elke activiteit van DC gemerkt het afgelopen jaar. Ik ben ongeveer één avond per week bezig met DC, wat voor mij heel goed naast mijn studie kan. Hoeveel tijd je in de vereniging steekt kun je deels zelf reguleren, onder andere omdat niet alle activiteiten verplicht zijn. Dit neemt uiteraard niet weg dat ze zeker allemaal de moeite waard om aan deel te nemen. Ik zie jullie graag op de introductiedag! Kortom, DC is een serieuze en gezellige vereniging waarvan ik het lidmaatschap iedereen dan ook van harte kan aanbevelen.

Gert Hakkenberg (derdejaars)

De keuze voor Depositum Custodi maak je snel. Via humor en gezelligheid duiken DC’ers de diepte in: hoe zit het met geloof en wetenschap? Hoe ga ik als christen om met mijn medestudenten? Wat zegt de Bijbel? Het mooie is dat er op deze vragen niet direct een antwoord wordt verwacht. Als DC’er kun je al je onzekerheden op tafel leggen, zonder dat erover geoordeeld wordt. Jezelf zijn mag dan ook op iedere manier: op DC heet iedereen je welkom, het maakt niet uit wie je bent. Kortom, DC is een oase in je woelige studentenleven: je kunt ontspannen, maar ook krachten opdoen voor alle aspecten van het leven. 

Helene Nieuwenhuis (derdejaars)

Depositum Custodi is een studentenvereniging waarbij ik me binnen de kortste keren echt thuisvoelde. Dit kwam ook door mijn mentorouders, die me hielpen mijn weg te vinden op DC. Het is de plek waarbij verdieping, bezinning en gezelligheid bij elkaar komen. DC heeft een fijne open sfeer, iedereen mag er zijn en dat waardeer ik heel erg. Daarnaast is DC echt een verrijking van je studententijd: de waardevolle ontmoetingen, gezellige maaltijden, fijne kringen, mooie persoonlijke gesprekken ook over wat ons als christen drijft, lezingen waarbij je je verdiept in waardevolle en interessante onderwerpen. En dat is nog lang niet alles. Dus hoop jij volgend jaar te gaan studeren of ben jij al aan het studeren en mis je iets aan je studentenleven? Dan ben je hier aan het goede adres. Kom eens langs op een lezing of op de introductiedag!