Nieuwsartikel: Vredige muziek

Muziek en DC is altijd een goede combinatie geweest. Zo zingen we vol overtuiging ons Latijnse DC-lied, hebben we een eigen liedbundel en organiseren we elk jaar een muziekavond. Dit jaar stond de muziekavond in het teken van “vrede”. Traditiegetrouw wordt deze avond vlak voor Kerst gehouden, maar in verband met coronamaatregelen was deze verplaatst naar mei. Gezien de situatie in Oekraïne kreeg het thema “vrede” nu een extra lading.

In de Mattheüskerk in Utrecht genoten we samen van de prachtige klanken, waarbij instrumentele en vocale muziek elkaar afwisselden. We luisterden naar het “Zum Abendsegen” van Mendelssohn, waarin God wordt gevraagd om genade en vervulling met de Heilige Geest. Verder werd een gedeelte van Vivaldi’s Concert voor vier violen gespeeld, waar het lied “Heer, geef vrede” op volgde. Ook het bestuur liet van zich horen met een zelfgeschreven lied over matigheid – een van de beleidspunten.

Uiteraard zijn hierboven enkele stukken uitgelicht uit het hele repertoire. Wilt u genieten van de muzikale talenten op DC, dan zien we u graag volgend cursusjaar op de muziekavond!