Symposium

Wanneer

25-05-2024    
Hele dag

Waar

Utrecht Jeruzalemkerk
Kouwerplantsoen 1a, Utrecht, 3571LS

Uitnodiging Symposium 2024

Homo mutatens; wat is de mens?

Wij nodigen u van harte uit op het Symposium van Depositum Custodi op D.V. 25 mei 2024 in de Jeruzalemkerk, Kouwerplantsoen 1a te Utrecht. Inloop vanaf 9.30, opening 10.00 uur en sluiting om 15.30.

Onder invloed van wetenschappelijke ontdekkingen en technologische ontwikkelingen vervagen de grenzen tussen mens, dier en ding. Mens en dier blijken minder te verschillen dan gedacht terwijl mens en machine steeds meer samenwerken. Hoe uniek is de mens? De Bijbel geeft antwoord op deze vraag. De mens draagt het beeld van God en dat geeft hem een bijzondere waardigheid. Bovenstaande en meer zal worden besproken in twee lezingen rondom het thema: Wat is de mens?

De eerste lezing zal worden verzorgd door Prof. Dr. J. van der Stoep over het veranderend mensbeeld. Dr. J. van Eck zal de tweede lezing geven die gaat over het Bijbels mensbeeld.

Voor gasten geldt dat deelname aan het symposium gratis is (inclusief lunch). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: symposium@depositumcustodi.nl